fredag 3. desember 2010

Redd miljøet- bli veganer?

Ching Hai demonstrerer utenfor COP16


The Supreme Master-på plass i Cancún
Hun besøkte Climate Change Village i kveld og hennes nærmeste følgere hylte som om hun var en popstjerne.Hennes melding til verden :
It's very easy to change the climate warming, and to save the world. Just Be Veg, Go Green and do good deeds...

People must realize that putting down that piece of meat, which is poisonous, is all they have to do to obtain peace on Earth, and to eliminate hunger for good, and to save the planet..



For oss som ikke kjenner til Ching Hai så ble det et interessant møte. Organisasjonen har stand i the Climate Village og delte ut vegan-mat og  resirkulærbare poser med boken til The Supreme Master og "Begynnerguiden til å bli veganer". Er det veien å gå? Bli veganer? Mange kritiserer The Supreme Master for å være en sektleder og en gærning. Hun har uansett vekt oppsikt her i Cancun.   
En venn som jobber med Wixarika-en urbefolkningsgruppe fra Jalisco har hatt stand i fem dager og sier at det er lite folk og de som er innom er kun interessert i gratiskonsertene. Få interesserer seg for urbefolkningen og deres budskap. De har tatt med seg et halvt tonn med håndverk for å selge her i Cancun men salget er dårlig.  
Håndverk fra Wixarika- Jalisco
Jeg fortalte de om Via Campesina forumet og de var interessert i å dra. Ingen hadde informert de før. Det er dårlig flyt av informasjon overalt i Cancun. Klimalandsbyen er også en farse. De store sponsorene har stand og Coca Cola står foran som et godt eksempel på en "miljøredder". Mange vet at Coca Cola har utnyttet vannressursene i mange land for å få laget produktene sine. Men jeg skal ikke bare kritisere. De skal ha for å prøve å gjøre noe for befolkningen. Jeg håper det kan virke og at Coca Cola kan ta mer ansvar i fremtiden. Dette var da noen øyeblikk fra dagen. Jeg har hatt litt problemer med internett i det siste men her jobbes det på for å få ut litt alternative nyheter og ikke bare forhandlinger. Jeg skal prøve å kommentere forhandlingene mer i neste uke da de vil nærme seg slutten og flere konklusjoner vil bli tatt.  
Coca Cola sponser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar